You are currently viewing ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У сали Градског већа Града Зрењанина начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас осму редовну седницу Савета Управног округа у проширеном саставу.

Између осталог, разматрана је актуелна епидемиолошка ситуација у Средњобанатском управном округу са акцентом на спровођењу контроле поштовања епидемиолошких мера утврђених у циљу заштите становништва од заразне болести, како од стране грађана тако и од стране организатора окупљања, власника објеката и других одговорних лица.

Седници Савета су уз председавање начелнице Управног округа присуствовали чланови Савета, начелник ПУ Зрењанин, директор и епидемиолг Завода за јавно здравље Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције.

На почетку заседања презентовани су најновији подаци Завода за јавно здравље Зрењанин на основу којих је оцењено да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу добра и стабилизована али да због опреза не треба попуштати у примени мера заштите од заразних болести.

Конкретно, укупан број оболелих у Округу од почетка епидемије је 340 особа, од чега 269 оболелих у Зрењанину, 25 у Житишту, 18 у Новој Црњи и по 14 оболелих у општинама Сечањ и Нови Бечеј. Број хоспитализованих је смањен на 7 особа код којих је потврђена зараза вирусом корона.

У августу је евидентирано укупно 64 заражених особа а од почетка септембра, са јучерашњим датумом, 5 особа.

Највећи број, 59,9% оболелих, чини радно активно становништво узраста 30-64 године.

У циљу заштите становништва од заразних болести наглашена је потреба за појачаном и координисаном контролом поштовања епидемиолошких мера од стране надлежних инспекцијских служби на свим нивоима и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова. Такође је указано и на неопходност пооштравања казнене политике према свим лицима, правним и физичким субјектима, који не поштују епидемиолошке мере одн. не обезбеђују услове у циљу заштите становништва од заразне болести.

Без обзира на стабилну епидемиолошку ситуацију, апелује се на све грађане да се и даље придржавају препоручених епидемиолошких мера у циљу заштите од заразне болести, посебно када је у питању поштовање прописане физичке дистанце и ношење заштитних маски. Ово се нарочито односи на организаторе окупљања и власнике објеката, који подлежу инспекцијској контроли и који су одговорни за спровођење прописаних мера  због чијег непоштовања ће сносити санкције.

 

Оставите одговор