You are currently viewing ОДРЖАНА 9. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА 9. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У седишту Средњобанатског управног округа начелница Снежана Вучуревић председавала је данас деветом редовном седницом Савета Управног округа, у проширеном саставу. На седници су били присутни сви чланови Савета, новоизабрани градоначелник Зрењанина Симо Салапура и реизабрани председници општина Сечањ, Предраг Рађеновић, Житишта, Митар Вучуревић, Новог Бечеја, Саша Максимовић и Нове Црње, Владимир Бракус, и начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић.

Srednjobanatski okrug
Састанак у Средњобанатском управном округу

Разматране су теме везане за активности и рад инспекција у претходном периоду и актуелну епидемиолошку и бебедносну ситуацију на територији округа, као и сарадњи локалних самоуправа у наредном периоду.

На основу најновијих података Завода за јавно здравље Зрењанин епидемиолошка ситуација је оцењена као стабилна, али с обзиром да је вирус и даље присутан у циркулацији неопходно је спровођење и придржавање свих прописаних превентивних мера, препорука је Завода. Од проглашења епидемије у Округу је потврђено укупно 369 оболелих особа. Тренутно је 17 новооболелих, на болничком лечењу је 7 особа а у самоизолацији 10.

Посебан акценат је стављен на рад оних инспекција чије деловање је везано и за контролу примене противепидемијских мера. Санитарна инспекција наставља са појачаним циљаним ванредним надзорима, самостално и у сарадњи са Полицијском управом, комуналном инспекцијом и комуналном милицијом.

    Републичка инспекција рада, такође, поред редовних активности и надзора у области радних односа контролише послодавце и у области безбедности и здравља на раду. Везано за актуелну епидемиолошку ситуацију инспектори рада посебно контролишу примену Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести и План мера, који су били у обавези да донесу и примењују у складу са правилником.

Srednjobanatski okrug
Састанак у Средњобанатском управном округу
Састанак у Средњобанатском управном округу

Као и у претходном периоду, Градски и општински штабови за ванредне ситуације на територији Средњобанатског управног округа, све прописане мере заштите од ширења епидемије усклађују са мерама Кризног штаба.

На крају седнице Савета Управног округа потврђена је досадашња добра сарадња надлежних инспекцијских и других служби на републичком и локалном нивоу са којом ће се наставити и у наредном периоду у циљу што успешнијег превазилажења новонастале ситуације изазване пандемијом заразне болести COVID-19.

Srednjobanatski okrug
Састанак у Средњобанатском управном округу

Оставите одговор