You are currently viewing СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПУТНИМ ПРЕЛАЗИМА У СРЕДЊОБАНАТСКОМ ОКРУГУ

СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ПУТНИМ ПРЕЛАЗИМА У СРЕДЊОБАНАТСКОМ ОКРУГУ

У седишту Средњобанатског управног округа данас је одржан заједнички радни састанак представника градске управе Зрењанина, Полицијске управе Зрењанин, „Инфраструктуре железнице Србије“, Центра за безбедност Београд и ЈП „Путеви Србије“, у вези постојећег стања безбедности на путним прелазима на подручју Округа, посебно на територији Града Зрењанина, као и проблема функционисања друмско-железничког моста на Тамишу код Томашевца.

Srednjobanatski_okrug
Средњобанатски управни округ

Састанку, којим је председавала начелница Округа Снежана Вучуревић, присуствовали су градоначелник Зрењанина Симо Салапура,  директор Центра за безбедност „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Бранислав Ловрић, главни инжењер за Секцију ЕТП Нови Сад „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. Горан Бојандић, стручни сарадник за безбедност – Чвор Зрењанин Милан Кебић, руководилац Одељења одржавања и заштите путева Нови Сад, ЈП „Путеви Србије“ Драган Костић, руководилац Одељења за одржавање путних објеката ЈП „Путеви Србије„ Тамара Комарица, надзорни орган за путне објекте на територији Баната Јелена Бањац, начелник  Полицијске управе Драгиша Војновић и начелник Одељења саобраћајне полиције ПУ Зрењанин Горан Живковић, шеф Осека за саобраћај  ГУ Зрењанин Мирко Петровић и председник Савета МЗ  „Д. Обрадовић“ Душко Радишић.

Средњобанатски управни округ
Средњобанатски управни округ

Након разматрања и сагледавања стања безбедности на путним прелазима на подручју Округа, посебно на територији града Зрењанина, оцењено је да треба наставити са планираним активностима, које су  успорене због актуелне епидемиолошке ситуације, те да се у што скорије време представници надлежних предузећа и Града Зрењанина договоре о конкретним решењима којима би се осигурала већа безбедност на путним прелазима, посебно имајући у виду појачан железнички саобраћај у наредном периоду.

Srednjobanatski_okrug_20102020_008
Средњобанатски управни округ

За мост на Тамишу код Томашевца, старог 140 година, констатовано је да је трајно решење изградња новог моста у вези чега су ЈП „Путеви Србије“ почели са процедуром.  У међувремену, због лошег стања конструкције, мост је забрањен за друмски саобраћај.

Оставите одговор