You are currently viewing ОДРЖАНА 10. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА 10. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У сали Градског већа Града Зрењанина начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас 10. редовну седницу Савета Управног округа у проширеном саставу.

На седници је разматрана актуелна епидемиолошка ситуација у Средњобанатском управном округу са пратећим активностима око контроле примене прописаних и препоручених заштитних мера против ширења епидемије COVID-19.

      Седници Савета, уз председавање начелнице Управног округа, присуствовали су чланови Савета Средњобанатског управног округа, начелник Полицијске управе Зрењанин, директор и епидемиолг Завода за јавно здравље Зрењанин, директор Привредне коморе Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције.

Састанак у Средњобанатском управном округу

На основу најновијих података Завода за јавно здравље Зрењанин оцењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу под контролом и стабилна. Конкретно, укупан број оболелих у Округу од почетка епидемије је 401 особа. Тренутно има 32 активна случаја, од чега је 6 особа хоспитализовано а 26 се налази у кућној изолацији.

   Санитарна инспекција и даље спроводи редовне и појачане контроле примене противепидемиолошких мера у објектима под санитарним надзором и у координацији са полицијским службама и комуналном инспекцијом. Кризни штабови локалних самоуправа настављају да своје наредбе и мере усклађују са прописаним и препорученим мерама републичког Кризног штаба, што подразумева обавезно ношење заштитних маски у затвореном преостору, поштовање физичке дистанце као и ограничено окупљање до 30 особа у затвореном простору. И даље је забрањено одржавање свадби и других породичних скупова и славља а локалне самоуправе треба својим деловањем да допринесу да тренутно повољна епидемиолошка ситуација и даље потраје и да сви грађани одрже висок ниво одговорности и дисциплинованог понашања, које је до сада давало добре резултате, порука је учесника ове седнице Савета Средњобанатског управног округа.

Састанак у Средњобанатском управном округу

Оставите одговор