You are currently viewing ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

       Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић сазвала је данас у сали Градског већа Града Зрењанина 11. редовну седницу Савета Управног округа у проширеном саставу. На дневно реду су биле теме везане за најновију епидемиолошку ситуацију у свим локалним самоуправама Средњобанатског управног округа као и  појачану контролу и заједнички инспекцијски надзор у циљу сузбијања ширења вируса Ковид -19.

Седници Савета, уз председавање начелнице Управног округа, присуствовали су чланови Савета Средњобанатског управног округа, начелник Одељења полиције Зрењанин, директор Завода за јавно здравље Зрењанин, директор Привредне коморе Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције.

img 1209
Састанак у Средњобанатском управном округу

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Зрењанин о броју заражених на подручју Средњобанатског управног округа оцењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу погоршана са тенденцијом раста броја инфицираних Ковидом19. Тренутно је на подручју Округа регистрован укупно 161 случај, који се воде као активни. Од укупног броја, највише заражених је у Зрењанину са насељеним местима – 135 новооболелих особа, Житишту – 5, Новој Црњи – 4, Новом Бечеју – 13 и Сечњу – 4. С обзиром на погоршање епидемиолошке ситуације Савет УО је констатовао да су постојеће заштитне мере добре и да је само потребна појачана контрола њихове примене.

Штабови за ванредне ситуације Града Зрењанина и свих општина Средњобанатског управног округа континуирано прате епидемиолошку ситуацију на својој територији и у зависности од ње усклађиваће мере. Изражена је нада да за пооштравањем мера неће бити потребе те је и овог пута упућен апел грађанима да буду дисциплиновани и придржавају се прописаних и препоручених заштитних мера.

img 1210
Састанак у Средњобанатском управном округу

Са појачаним инспекцијским контролама у примени противепидемиолошких мера започело се од прошлог четвртка када су у контролу, осим санитарне инспекције,  укључуне и друге републичке инспекције и инспекције локалних самоуправа као и други државни органи на нивоу округа. Заједнички инспекцијски надзор објеката и догађаја који су процењени као високо ризични спроводи се према упутствима владине Координационе комисије за инспекцијски надзор и формиране Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. У активностима координације рада учествују начелници управних округа и инспекцијске службе са  председницима и начелницима локалних самоуправа.

О резултатима извршених инспекцијских контрола редовно се извештава Радна група, на дневном и недељном нивоу. Од почетка ових активности у Средњобанатском управном округу извршена су укупно 144 инспекцијска надзора у складу са плановима надзора и поднето је 5 прекршајних захтева против прекршилаца прописаних мера. 

На крају седнице Савета управног округа потврђено је да је међусобна сарадња од велике важности у остваривању заједничког интереса да се новонастала ситуација успешно превазиђе и сачува здравље свих грађана.

Оставите одговор