ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас  14. редовну седницу Савета Управног округа. Присуствовалиу су редовни чланови Савета: градоначелник Града Зрењанина Симо Салапура, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус, председник општине Житиште Митар Вучуревић и помоћник председника општине Нови Бечеј Трифун Станковић.


округ средњобанатски 004
Састанак у Средњобанатском управном округу

На седници је разматран и усвојен предлог Плана рада Савета Средњобанатског управног округа за 2021. годину. Посебно су обрађене теме везане за актуелну епидемиолошку ситуацију и функционисање локалних самоуправа Средњобанатског управног округа, укључујући и рад републичких и локалних инспекција у надзорима над применом противепидемиолошких мера.


округ средњобанатски 007
Састанак у Средњобанатском управном округу

округ средњобанатски 006
Састанак у Средњобанатском управном округу

Епидемиолошка ситуација у Округу је донекле боља али и даље нестабилна. На нивоу Округа, према подацима Завода за јавно здравље, закључно са 29. децембром 2020. године тренутно има 4415 активних случајева оболелих од Ковид-19. Од тога у Зрењанину је 3395 особа, у Новом Бечеју 459, Новој Црњи 197, Сечњу 187 и Житишту 177 особа. Само за дане протеклог викенда регистровано је нових 186 случајева у општинама Округа.

Локалне самоуправе и даље прате стање на својој територији и организују рад у складу са актуелном ситуацијом и прописаним мерама. Надлежне републичке и локалне инспекције у континуитету врше надзор над применом противепидемиолошких мера и предузимају одговарајуће санкције против прекршилаца. Од почетка спровођења координисаних и циљаних надзора укупно је урађено 1876 инспекцијских контрола, од тога 335 надзора урађено је од стране санитарне, тржишне, ветеринарске и инспекције рада и 1541 надзор које су урадиле комуналне инспекције локалних самоуправа и комунална милицаја. Укупно је поднето 25 прекршајних пријава и издата су 3 прекршајна налога.  Са појачаним и циљаним надзорима наставиће се и у наредном периоду, имајући у виду наступајуће празнике и повећани ризик од повећања броја заражених.

И поред оцене да се заштитне мере све више поштују и даље се апелује на све грађане и послодавце, физичка и правна лица, да буду одговорни и да чувајући своје здравље и здравље других  чувају и здравствени систем наше државе.

      На крају седнице Савета Средњобанатског управног округа, последње у овој години,  начелница округа Снежана Вучуревић захвалила се члановима Савета на доброј и интезивној сарадњи и изразила очекивање да ће у наредној години бити још боља и конструктивнија.


округ средњобанатски 008
Састанак у Средњобанатском управном округу
блоггерс лике тхис: