ОДРЖАНА 4. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

НАЧЕЛНИЦА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА СНЕЖАНА ВУЧУРЕВИЋ ОДРЖАЛА ЈЕ ДАНАС 4. РЕДОВНУ СЕДНИЦУ САВЕТА УПРАВНОГ ОКРУГА.

Седници су присуствовали представници локалних самоуправа: градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник општине Житиште Митар Вучуревић, заменица председника општине Сечањ Љиљана Китић, председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић и помоћник председника општине Нови Бечеј Милан Стојшин,  председник општине Нова Црња Владимир Бракус као и в.д. директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Предраг Рудан, директор Опште болнице Зрењанин др Игор Китареску.


сбуо 003
Средњобанатски управни округ

сбуо 001
Средњобанатски управни округ

На седници Савета разговарало се о акутуелној епидемиолошкој ситуацији и процесу вакцинације против КОВИД 19 на територији Округа.

Према подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, епидемиолошка ситуација у Округу тренутно показује знаке  пораста броја оболелих. Закључно са 15. септембром у Округу је укупно 1235 активних случајева, од чега у Зрењанину 731, Сечњу 62, Новом Бечеју 205, Новој Црњи 110 и Житишту 127 активних случајева. На територији Округа вакцинација првом дозом је на ниском нивоу, док за трећу дозу одзив је задовољавајући и тренутно је вакцинисано 6786 суграђана. са обе дозе је вакцинисано 63.517 људи.

У ОБ Зрењанин ситуација је све компликованија када је у питању број болесничких постеља и тренутно је хоспитализована 61 особа са средње тешком клиничком сликом.

Начелница Снежана Вучуревић је присутнима  презентовала резултате координисаних инспекцијских надзора над применом противепидемијских мера.  У августу је извршено 1094 инспекцијска надзора и изречено је 13 прекршајних налога. У септембру закључно са 13. 09. извршено је 517 надзора и изречено  4 прекршајна налога. 


сбуо 002
Средњобанатски управни округ

У септембру закључно са 13. 09. извршено је 517 надзора и изречено  4 прекршајна налога. Координисани надзори републичких, покрајинских и инспекција локалне самоуправе и даље се настављају према недељном плану, док у време предстојећих викенда биће појачане контроле поштовања противепидемијских мера у високо ризичним објектима.

На састанку је констатовано да  су све  локалне самоуправе  укључене у „Програм енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова“ и да је реализација Програма у току у свим локалним самоуправама.


сбуо 004
Средњобанатски управни округ
блоггерс лике тхис: