You are currently viewing ОДРЖАНА 63. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА

ОДРЖАНА 63. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА

У БАРОКНОЈ САЛИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЗРЕЊАНИН ДАНАС ЈЕ ОДРЖАНА 63. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА.

На седници је разматрано  о трнутној епидемиолошкој ситуацији  на територији Средњобанатског управног округа и о припреми јединица локалних самоуправа за наступајући зимски период .

СЕДНИЦОМ ЈЕ ПРЕДСЕДАВАЛА НАЧЕЛНИЦА СНЕЖАНА ВУЧУРЕВИЋ, НАЧЕЛНИЦА ОКРУГА И КОМАНДАНТ ОКРУЖНОГ ШТАБА.

О тренутној епидемиолошкој ситуацији извештаје су поднели др Радивој Филипов, др Предраг Рудан и др Здравко Ждрале .

stab sbu okrug 002

Након поднетих извештаја закључено је да на територији Средњобанатског управног округа, опада број позитивних лица на КОВИД 19 на дневном нивоу. Потребно је и даље апеловати на грађане о неопходности придржавања прописаних мера  заштите у спречавању ширења корона вируса. Важно  је интезивирати вакцинацију против  Ковида 19.

Ситуација у зрењанинској болници је нешто повољнија.

Начелница Снежана Вучуревић је истакла да инспекцијске службе, санитарна, тржишна, пољопривредна, ветеринарска инспекција, инспекција рада, комунална инспекција и комунална милиција врше свакодневне контроле у примени противепидемијских мера. У току новембра појачани су надзори након 20ч у циљу контроле Ковид сертификата.

stab sbu okrug 001

Константовано је да се грађани у великој мери  придржавају прописаних мера, а да након 20ч у већини угоститељских објеката је  мали број гостију или су објекти затворени.

У периоду од 01. новембра до 22. новембра 2021.године  на територији Средњобанатског управног округа извршено је 1465 инспекцијских надзора  и изречено је 27  мера.

На основу извештаја које су подноле ЈЛС Средњобантског округа  закључено је да  су све јединице локалних самоуправа на територији Средњобанатског управног округа одржале седнице својих штабова за ванредне ситуације и да су у већем делу припремљене, да у случају проглашења ванредне ситуације, услед већих снежних падавина, предузму одговарајуће превентивне и оперативне мере, у склопу јединственог система заштите и спасавања.

Оставите одговор