Дан ослобођења града у Првом светском рату

Низом дешавања и полагањем венаца на спомен обележја личностима и догађајима из Првог светског рата свечано је обележена 101. годишњица ослобођења Зрењанина.
Централна свечаност обележавања Дана ослобођења у Првом светском рату и Празника града одржана је на Тргу слободе, где су након химне Републике Србије коју је извео хор Музичке школе „Јосиф Маринковић“ положени венци на споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу.

У име Средњобанатског управног округа венац је положила начелница Снежана Вучуревић са сарадницама, представници Градске управе, Команде за развој банатске бригаде – гарнизона Војске Србије у Зрењанину, Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920, Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца…


Praznik_Grada_Zrenjanina
Делегација СБУО

Praznik_Grada_Zrenjanina
Делегација СБУО

Praznik_Grada_Zrenjanina
Делегације Градске управе и СБУО

…Удружења чланова и пријатеља Матице Српске и покрета „Светозар Милетић„, Организације „Светосавље„, Одбора за обнову споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу као и представници странака.

У склопу свечаног обележавања Празника града, на Тргу је служен помен и одржан краћи уметнички програм након чега је у Народном музеју отворена изложба „Портрети народног краља у уметничким делима у прошлости и садашњости„.

У вечерњим часовима у Културном центру Зрењанина одржана је Свечана академија и концерт Војног оркестра и хора „Станислав Бинички„.


Praznik_Grada_Zrenjanina
Изложба у Народном музеју

Praznik_Grada_Zrenjanina
Културни центар Зрењанин

Praznik_Grada_Zrenjanina
хор „Станислав Бинички“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *