Министар Ружић са начелницима управних округа у Зрењанину

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, у пратњи најближих сарадника, данас је био у посети Средњобанатском управном округу

…где је у Барокној сали Градске куће одржао заједнички састанак са начелницима свих управних округа у Републици Србији и члановима Координационе комисије за инспекцијски надзор, којима је ово била 29. по реду редовна седница.

У седишту Округа министар Ружић је посебно разговарао са начелницом Средњобанатског управног округа Снежаном Вучуревић, као домаћином скупа, а касније и са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем


Ministar Ruzic u Zrenjaninu
Министар Ружић посетио Зрењанин

Отварајући скуп начелница управног округа Снежана Вучуревић пожелела је добродошлицу учесницима састанка и посебно истакла добру сарадњу са Министарством и министром Ружићем који је од самог почетка показао велико разумевање за проблеме функционисања округа и инспекција. Начелница Вучуревић је и укратко презентовала основне карактеристике и потенцијале развоја Средњобанатског управног округа и свих локалних самоуправа које му припадају.


Министар Ружић посетио Зрењанин

Министар Ружић посетио Зрењанин

Главна тема заједничког састанка односила се на Акциони план за запошљавање инспектора, који је Влада Србије усвојила у августу а на основу претходних анализа којима је утврђено да Србији недостаје 1.272 инспектора, само Војводини око 210, а Средњобанатском управном округу 21 инспектор. Зато је, по речима министра Ружића, одлучено да се ускоро крене са новим запошљавањем у целој Србији имајући на уму чињеницу да то није трошак за државу већ инвестиција у бољу контролу којом се сузбија сива економија и буни државни буџет.

Остале теме састанка односиле су се на стручно усавршавање запослених у систему државне управе али и службеника у јединицама локалне самоуправе, и на нови Закон о територијалној организацији који ће након усвајања омогућити прецизно дефинисање назива насељених места и катастарских општина.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *