ДВАДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ НА НАШУ ЗЕМЉУ

ДВАДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ НА НАШУ ЗЕМЉУ – Дан сећања на страдале, имена 1139 погинулих на екрану на Градској кући 

Дан сећања на страдале у НАТО бомбардовању обележава се данас широм Србије, 25 година након што је 24. марта 1999. године почела агресија на нашу земљу, тадашњу Савезну републику Југославију. У Зрењанину је служен помен и положено цвеће на споменик страдалим у ратовима деведесетих година, а синоћ и данас, на великом лед-екрану постављеном на балкону Градске куће, исписана су имена 1139 жртава агресије, као и погинулих на Косову и Метохији у периоду од 1998-2004. године.  

Венце су на споменик погинулим припадницима војске, полиције и добровољцима из нашег града положили представници Банатске бригаде, Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, удружења ратних војних инвалида, војних пензионера, ратних и полицијских ветерана, Организације резервних војних старешина, СУБНОР, ветерана 63. падобранске бригаде, градског одбора СНС, као и чланови породица погинулих бораца. Помен је служио Веселин Влашки, старешина храма Светог Архангела Михаила у Зрењанину. 

25 godina nato agresije 027

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *