Обележен 4. децембар, Дан војних ветерана

Данас по осми пут  у Зрењанину се обележава Дан војних ветерана. Овај датум је  у Републици Србији установљен 2015.године у знак сећања на 1912.годину када је потписано примирје у Првом балканском рату, а око 400 хиљада бораца Војске Краљевине Србије  стекло је звање „стари ратник“, односно ветеран.

Дан војних ветерана обележава се  у свим јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије у знак поштовања и сећања на оне  који су за отаџбину дали животе. Војне делегације, представници управних округа,  локалних самоуправа и ветеранских удружења  на данашњи дан полажу венце на спомен –костурнице, споменике палим борцима  и жртвама ослободилачких ратов широм Србије.

Тим поводом  у Зрењанину  положени су венци на спомен – обележје погинулим  са територије Града Зрењанина у ратним сукобим на територији бивше Југославије у периоду од 1991.-99.године. Пошту за наша 53. суграђана  страдала  током последњих ратних сукоба  одали су представници  зрењанинског гарнизона Војске Србије, Средњобанатског управног округа,  представници локалне самоуправе Града Зрењанина, организације ратних војних инвалида и војних пензионера, Удружења „ Српски ратни ветерани“ и породице погинулих бораца Града Зрењанина.

 

У име Средњобанатског управног округа венац је положио начелник Предраг Рађеновић.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *