ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У СРЕДЊОБАНАТСКОМ  ОКРУГУ

У Барокној сали Града Зрењанина данас  је обележен  Међународни дан цивилне заштите 1. март.

 

 Међународна организација за цивилну заштиту која промовише рад служби цивилне заштите широм света и указује на значај њихове сарадње и потребе солидарности у заједничкој борби, на Генералној скупштини 1990. године установила је 1. март као Светски дан цивилне заштите. Тог дана, 1972. године усвојен је статут Међународне организације цивилне заштите, као оквир њеног деловања.

Присутнима се обратио начелник Средњобанатског округа Предраг Рађеновић, а о значају и улози цивилне заштите у локалу говорили су заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, начелник Одељења за ванредне ситуације МУП Републике Србије, ПУ Зрењанин Горан Марјановић и шеф Одсека за одбрану и ванредне ситуације Градске управе Зрењанин Мирослав Сладојевић. 

 

Начелник Рађеновић је истакао  да  цивилна заштита  у нашој земљи поново добија на значају и интезивно се ради на њеном јачању и враћању угледа како би се успоставио  правовремени и ефикасан одговор друштва на изазове  и ризике  којима смо као држава изложени.

Неспорно је да цивилна заштита мора имати већи значај у систему заштите и спасавања грађана наше земље и да наше друштво улаже много више снаге и средстава како би имали добро опремљене и обучене специјализоване јединице цивилне заштите као преко потребне додатне снаге које ће бити ангажоване у ванредним ситуацијама. Наведене јединице ће у наредном периоду представљати значајну снагу у заштити и спасавању свих грађана у Републици Србији.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *