ОДРЖАН САСТАНАК МИНИСТРА МАРТИНОВИЋА И НАЧЕЛНИКА УПРАВНИХ ОКРУГА СА ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министар државне управе и локалне самоуправе  др Александар Мартиновић је у среду 22. фебруара  одржао састанак са  начелницима и представницима управних округа  са територије Републике Србије. Начелник Средњобанатског управног округа Предраг Рађеновић присуствовао је овом састанку.

На састанку се говорило о изазовима са којима се сусрећу начелници управних округа у свом раду, представљени  су конкретни предлози за њихово превазилажење, у оквиру постојећих одредаба закона и подзаконских аката, размотрене су могућности за јачање улоге управних округа у Србији.

ministarstvo logo novo2
logon

Министар Мартиновић је нагласио да су начелници управних округа продужена рука  Владе Републике Србије за одређени део државне територије и спона између државне управе и јединица локалне самоуправе,због чега је њихова улога  у успостављању модерне и транспарентне јавне управе , као сервиса  грађана и привреде, изузетно важна.

 

Министар је предложио да се сарадња  интезивира и овакви сатанци учесталије одржавају. Он је навео да ће у наредном периоду активно обилазити градове и општине у Србији, те да ће начелници  управних округа  бити позвани  да учествују у тим посетама  и буду упознати са свим активностима  које се спроводе  на територији округа на чијем се челу налазе.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *