ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ГОРДАНЕ ЧОМИЋ СРЕДЊОБАНАТСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Данас је у Барокној сали градске куће одржан радни састанак са министарком Горданом Чомић и њеним сарадницима. Тема састанка била је „ Циљеви одрживог развоја – Србија 2030.“

Препознајући потребу заштите и унапређења људских и мањинских права  и значај друштвеног дијалога  Влада Републике Србије је по први пут образовала Министарство које се бави овим питањем.

Друштвени дијалог служи да разговарамо и разменимо информације о битним темама за наше друштво.

На почетку начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић је поздравила све присутне и представила учеснике у дијалогу.


coa 2055
Састанак у Средњобанатском управном округу

coa 2060
Састанак у Средњобанатском управном округу

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић је истакла да ће у наредном периоду обићи све округе у Србији и да је Средњобанатски управни округ седамнаести по реду.

Циљ  ових радних састанака је разговор са начелницима  округа, представницима локалних самоуправа, представницима центара за социјални рад, Саветима за националне мањине, члановима Комисије за родну равноправност, представницима цивилног сектора-НВО и свих оних на нивоу локалне самоуправе који примењују законе из надлежности тог Министарства.

Задатак Министарства је да начелницима округа и локалним самоуправама олакша примену закона у  пракси , самим тим помогну бржем решавању проблема који се тичу образовања, финансија, здравог живота.

Да наши грађани знају да законе које доносимо смањују дискриминацију, да су то закони који промовишу мањинска права, права жена и сам друштвени однос међу људима.


coa 2095
Састанак у Средњобанатском управном округу

coa 2077
Састанак у Средњобанатском управном округу

coa 2115
Састанак у Средњобанатском управном округу

У дијалогу су учествовали представници локалних самоуправа  са територије Средњобанатског управног округа, начелник Полицијске управе,  директори Центара за социјални рад,  директорка Националне службе за запошљавање, секретарка Црвеног Крста,  председнице Комисије за родну равноправност, представници за националне мањине и цивилног сектора.


coa 2100
Састанак у Средњобанатском управном округу

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *