САСТАНАК СА ШТАБОВИМА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић и представници Сектора за ванредне ситуације одржали су данас у Зрењанину састанак са командантима и начелницима штабова за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа.

На састанку су разматране актуелности у раду штабова за ванредне ситуације на смањењу ризика од елементарних непогода, прецизиране су критичне тачке и предложене превентивне мере које треба да допринесу смањењу последица од елементарних непогода.

Састанку су присуствовали начелник Републичког штаба за ВС, в.д. помоћник министра, начелник Сектора за ВС Лука Чаушић,


sekretar jocic zrenjanin 016
Састанак у Барокној сали

начелник Управе за управљање ризиком Живко Бабовић и начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Горан Николић, као и представници јавних предузећа из електропривреде, водопривреде и путне привреде и Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Скупу се обратила начелница и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и упознала их са основним подацима о активностима и резултатима рада Окружног штаба у претходном периоду.

На основу извештаја команданата штабова за ванредне ситуације  јединица локалних самоуправа, пожари на отвореном су препознати као најризичнија тачка због чега је у даљем раду посебна пажња поклоњена значају превентивних мера на спречавању ове појаве и значају ватрогасних савеза и добровољних ватрогасних друштава. 


sekretar jocic zrenjanin 037
Састанак у Барокној сали

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић истакао је да ће Министарство пружити пуну подршку јачању и оснивању добровољних ватрогасних друштава чији припадници пружају значајну помоћ ватрогасцима у ванредним догађајима и ситуацијама.


sekretar jocic zrenjanin 024
Састанак у Барокној сали

sekretar jocic zrenjanin 028
Састанак у Барокној сали

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *