САСТАНАК У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ О ПРИМЕНИ ЗАКОНА О СОЦИЈАЛНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

Данас у Барокној сали  градске куће у Зрењанину одржана  је обука  на тему  „Примена  закона о социјалном предузетништву“ у организацији Покрајинске Владе Војводине.

Препознајући значај теме социјалног предузетништва омогућено је да се створи повољан амбијент за привредне субјекте који послују по принципима социјалног предузетништва, а такође и спознају како препознати све иницијативе које би биле покренуте и на који начин да им се пружи системска подршка и омогући њихов развој.

okrug barokna 003

На почетку начелник Средњобанатског управног округа  Предраг Рађеновић је поздравио присутне и представио  учеснике у обуци.

Представницима локалних самоуправа,невладиним организацијама, Центрима за социјални рад, привредним представницима обратили су се и потпредседник Владе АПВ  Бранко Ћурчић, начелник Севернобанатског округа Миливој Лињачки, градоначелници Зрењанина и Кикинде Симо Салапура и Никола Лукач.

okrug barokna 007

Закон о социјалном предузетништву усвојен је 04. фебруара 2022.године. Социјално предузетништво доприноси запошљавању  теже запошљивих категорија  становништва, решавању еколошких и едукативних изазова у локалним самоуправама. На територији Републике Србије послује око 500 социјалних предузећа.

okrug barokna 028

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *