ВИДОВДАНСКА СВЕЧАНОСТ У ПРЕДСЕДНИШТВУ, УРУЧЕНА ОДЛИКОВАЊА ЗАСЛУЖНИМ ГРАЂАНИМА

Данас је начелник Средњобанатског управног округа Предраг Рађеновић присуствовао  свечаности  која је одржана у  Палати “ Србија “ поводом доделе  Видовданских одликовања  заслужним појединцима и институцијама  и ступања на дужност председника  Републике Србије Александра Вучића.

За истакнуте заслуге орден су добили академици, редитељи, глумци, спортски тренери и други. Додељена су 32 ордена, Орден Републике Србије на ленти, Орден Карађорђеве звезде првог, другог и трећег степена, као и медаље за заслуге и за храброст.

Пријему у Палати „Србија“ присуствала је председница Владе Ана Брнабић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић.


1

Такође, свечаности су присуствовали и министар спољних послова Никола Селаковић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министар здравља Златибор Лончар, министар унутрашњих послова Александар Вулин и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић, министарка привреде Анђелка Атанасковић, министар финансија Синиша Мали и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић, некадашњи председник СР Југославије Зоран Лилић, бивши председник Србије Томислав Николић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, други представници Војске Србије, дипломатског кора и верских заједница.

На пријему су били срспки члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, представници Срба из Црне Горе – Андрија Мандић и Милан Кнежевић, начелници управних округа,  градоначелници и председници општина из целе Србије.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *