Приказ архиве вести - листа

Амбасадор Краљевине Шведске у посети округу

Уторак, 4. новембар 2014. год.- На позив начелника Средњобанатског управног округа Душана Шијана данас је Зрењанин посетио Његова екселенција амбасадор Краљевине Шведске у Србији Кристер Асп. Њему у част у седишту округа организован је пријем и разговор са представницима свих локалних самоуправа са подручја Средњобанатског управног округа као и разговор са овдашњим привредницима у просторијама Регионалне привредне коморе у Зрењанину. Разговорима је присуствовао и Виктор Кобјерски, секретар у Привредној комори Србије. Шведски амбасадор и његови сарадници имали су прилику да се упознају са најзначајнијим карактеристикама локалних средина и њиховим потенцијалима и предностима које би биле од користи за успостављање привредне сарадње између наше две државе. Чињенице да је Шведска после Немачке највећи пословни партнер и инвеститор у Србији и да је Србија на добром путу да постане пуноправна чланица ЕУ, у великој мери олакшавају вољу и намеру да и овај део наше државе оствари  партнерске односе са Шведском. За сада у средњем Банату послује само једна шведска компанија, ``ЛК Арматур``у Зрењанину, коју је на крају посете, у пратњи домаћина, обишао амбасадор г-дин Кристер Асп. Већина присутних саговорника изразила је задовољство због најављеног доласка у Србију велике шведске компаније ``Икеа``и наду у могућност сарадње са њима и свим другим компанијама које се одлуче за сарадњу са српским предузећима.

Начелник Округа Душан Шијан оценио је посету амбасадора Краљевине Шведске као веома значајну а разговоре конструктивним.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©