Актуелности

Светски дан породице, 15. мај

Понедељак, 15. мај 2017. год. - Сваке године широм планете 15. маја се обележава Светски дан породице. Генерална скупштина Уједињених нација је 1993. године овај дан прогласила за Светски дан породице како би истакла важност породице као основне друштвене заједнице. Ове године тема Дана породице је ``Снажнија породице - снажнија заједница``.

Обележавања Светског дана породице има за циљ афирмацију породице и породичних вредности уз препоруку УН да породица захтева посебну пажњу, помоћ и заштиту како би могла да испуни своју одговорност. Подстицање једнакости између полова у оквиру породице је такође један од задатака друштва као и посебна друштвена заштита и помоћ у ситуацији када је породица погођена сиромаштвом, насиљем или инвалидности њених чланова. 

На овај дан широм света се организују разне манифестације на свим нивоима како би се указало на различита подручја значајна за породицу и социјалне, економске и демографске процесе који се тичу породице.

ЧУВАЈМО И ЈАЧАЈМО ПОРОДИЦУ - ОНА ЈЕ НАША ЛУКА ИЗ КОЈЕ ОДЛАЗИМО И КОЈОЈ СЕ УВЕК ВРАЋАМО!

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©