Актуелности

Светски дан породице, 15. мај

Понедељак, 15. мај 2017. год. - Сваке године широм планете 15. маја се обележава Светски дан породице. Генерална скупштина Уједињених нација је 1993. године овај дан прогласила за Светски дан породице како би истакла важност породице као основне друштвене заједнице. Ове године тема Дана породице је ``Снажнија породице - снажнија заједница``.

Обележавања Светског дана породице има за циљ афирмацију породице и породичних вредности уз препоруку УН да породица захтева посебну пажњу, помоћ и заштиту како би могла да испуни своју одговорност. Подстицање једнакости између полова у оквиру породице је такође један од задатака друштва као и посебна друштвена заштита и помоћ у ситуацији када је породица погођена сиромаштвом, насиљем или инвалидности њених чланова. 

На овај дан широм света се организују разне манифестације на свим нивоима како би се указало на различита подручја значајна за породицу и социјалне, економске и демографске процесе који се тичу породице.

ЧУВАЈМО И ЈАЧАЈМО ПОРОДИЦУ - ОНА ЈЕ НАША ЛУКА ИЗ КОЈЕ ОДЛАЗИМО И КОЈОЈ СЕ УВЕК ВРАЋАМО!

У Зрењанину завршена ``Песничка штафета 2017.``

Петак, 7. април 2017. год. - У сали Културног центра у Зрењанину данас је одржана завршна свечаност манифестације ``Песничка штафета 2017.``на којој су награђени аутори најбољих песама и додељене специјалне награде најбољим организаторима програма одржаних у основним школама Средњег Баната и општине Тител.

``Песничка штафета 2017.`` у организацији Градске народне библиотеке ``Жарко Зрењанин`` у Зрењанину традиционално је одржана 43. пут по реду и трајала је од 27. марта до 7. априла. У том периоду штафета са овогодишњим гостујућим песником Пером Зупцем обишла је 61 школу уз активно учешће 3.000 основношколаца. Циљ ове манифестације која се поред ``Змајевих дечјих игара`` убраја у традиционално  најдуже има за циљ подстицање и афирмацију стваралаштва деце и писане речи намењене деци.

У склопу манифестације данас је у Градској кући уприличен и пријем за песника Перу Зупца у присуству начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић и директора Градске народне библиотеке у Зрењанину Милана Бјелогрлића.

 

"ДАНИ СТУДЕНАТА 2017."

Уторак, 4. април 2017. год. - Данас су са почетком у 12h у студенском дому "Михајло Предић др Миша „ у Зрењанину свечано обележени 15. по реду „ Дани студената 2017. г.„. Свечаности су присуствовали многобројни гости, декани зрењанинских високошколских установа, функционери градске управе Града Зрењанина и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

У општини Житиште одржан мини пољопривредни сајам

13. март 2017. год. - Протеклог викенда у општини Житиште одржан је 11. по реду мини Сајам пољопривреде са циљем да помогне локалним пољопривредницима и да их упозна са технолошким активностима као и са већ расписаним конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Покрајинског фонда за развој пољопривреде.

На Сајму је била изложена пољопривредна механизација и репроматеријал а истовремено је у склопу Сајма почела и 21. по реду културна манифестација ``Споменари``, која ће трајати до средине априла.

Обавештење Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину

Петак, 24. фебруар 2017. год. - Средњобанатски управни округ, Град Зрењанин, општина Сечањ и средства јавног информисања обавештена су данас да ће Екипа за уништавање неексплодираних убојних средстава на основу Инструкције о поступању при обављању послова уклањања и уништавања НУС-а Сектора за ванредне ситуације, извршити преузимање, ради уништавања неексплодираних убојних средстава пронађена на територији града Зрењанина и општине Сечањ, дана 24. 2. 2017. године, у времену од 10.00 до 12.00 часова, те да се сви затечени грађани у реону ПУ у Зрењанину и Полицијске станице у Сечњу имају понашати по упутствима полицијске патроле.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©