ОДРЖАНА 68. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Начелник Средњобанатског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Предраг Рађеновић сазвао је данас 68. Седницу Штаба за Ванредне ситуације.

 

На седници је разматрано о хидролошкој ситуацији  на територији Средњобанатског управног округа  Зрењанин и о предузимању превентивних и оперативних мера поводом најаве Републичког хидрометеорошког завода о већој количини падавина у наредном периоду, у ВПД “Средњи Банат“ Зрењанин (стање механизације, људство, средства и опрема) и стање спремности јединица локалних самоуправа на територији Средњобанатског округа Зрењанин, поводом најаве веће количине падавина.

Закључено је да на територији Средњобанатског управног округа Зрењанин, водостаји на рекама су у стагнацији, у оквиру средњих водостаја, без најаве већих пораста и увођења редовне одбране од поплава. У току маја месеца није било већих проблема собзиром да је каналска мрежа прикупила сувишне воде   и евакуисала их до црпних станица. Црпне станице су оперативне, у функцији, радиле су у појачаном режиму, где је за то било потребе.

 

Ситуација је стабилна што се тиче стања са унутрашњим водама. Веће падавине локалног карактера су биле на територији општине Нови Бечеј, на територији Града Зрењанина (Чента, Зрењанин, Перлез, Меленци) и на територији општине Житиште (Банатски Двор).

 

Машине, опрема и људство су у оперативном режиму, по потреби спремни за реаговање.

 

Јединице локалних самоуправа на територији Средњобанатског управног округа Зрењанин, у потпуности су припремљене и спремне за предузимање одговарајућих превентивних и оперативних мера, у склопу јединственог система заштите и спасавања.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *